תפקידו של המנדף הוא לשאוב את העשן שנוצר מהבישול והטיגון במטבח המסעדה כך המטבח נותר ללא ריחות ועשן שמרחף באוויר בתוך חלל המטבח .
העשן שעולה בארובות המנדף הוא עשן שומני ודביק שעד הגעתו אל המפוח והחוצה הוא ממלא את המנדפים והארובות בשאריות שומן ושמן שעם הזמן הופך לשכבה שומנית שמצטברת בדפנות של המנדף והארובות ועל המפוח שעל הגג .
לאחר תקופה של כמה חודשים השומן המצטבר מתחיל לתת את אותותיו , שאיבתו של המנדף פחות טובה נוצרים ריחות לא נעימים במטבח ובמסעדה, שמן מתחיל לנזול מטה והמפוח שמתקשה לשאוב מתחיל להרעיש ולהישחק .
הבעיה השנייה שיוצר השומן היא בטיחותית, מפני ששומן הוא חומר דליק וצמיגי שקשה לכבות אותו לאחר שהוא נדלק ומספיק שלהבה קטנה עלתה מעלה והדליקה אותו, כדי להפוך לשרפה של ממש בתוך המנדף ומטה אל תוך המטבח ובגלל שאין גישה אל ארובות המנדף הסכנה עוד יותר גדולה .
חברת אביר אש מערכות כיבוי מתמחה בניקוי הארובות לפי התקן הישראלי 1001/6 ובאישורו
איך מתבצע ניקוי המנדף ?
ניקוי מנדף נעשה לאחר סיום העבודה עם ציוד הבישול שנמצא מתחת למנדף. כאשר המנדף מתקרר מתחילים עם הניקוי על ידי שימוש במברשות פלדה, מגרדות, מסיר שומנים קר וקיטור בלחץ גבוה על התהליך חוזרים כמה פעמים עד שהשומן מוסר מהמנדפים והארובות.
לאחר שמסיימים תהליך זה יש לפתוח פתחי שרות בארובות באזורים שניתן להגיע אליהם לגרד את השומן משם ולסגור את הפתח במכסים שיפתחו כל תקופת ניקוי .
מהי יחידת טיהור אויר (יט”א)?
יחידת טיהור אויר היא יחידה שמונחת לפני המפוח והיא מכילה מערכת מסננים אשר מונעים מריחות ומעשן לצאת החוצה .
כיום יש להתקין מערכת זו בכל מטבח מסחרי שנמצא באיזור מגורים.את המסננים יש להחליף בכל טיפול במנדף .
מתי מבצעים ניקוי מנדף?
את הניקוי יש לבצע אחת לחצי שנה לפי התקן אך אם המטבח מרבה לעבוד אז יש לבצע את הניקוי בכל רבעון .
אישורים –בסיום הניקוי יינתן אישור חברה מוסמכת על ניקוי המנדף לפי תקן 1001/6 אישור זה יימסר למדור רישוי עסקים בכיבוי אש ולחברת הביטוח .